GDPR - Dataskyddsförordningen - på Sundbybergs Stadsmuseum och i Sundbybergs Hembygdsförening.


1. Insamling av information

Vi samlar i nuläget inte in information om dig när du besöker vår webbplats. Är du däremot kund eller medlem hos oss registrerar vi den information vi behöver för att kunna skicka ut fakturor, medlemsinformation, registrera eventuella donationer mm oavsett om utskicket sker digitalt eller med vanlig post eller endast registreras i våra interna register. Den insamlade informationen inkluderar:

* För- och efternamn
* Personnummer (endast obligatoriskt vid köp med faktura)
* Postadress
* Postnr
* Ort
* Land
* Telefonnummer
* Mobiltelefonnummer
* E-post
* Övrig information, t ex levnadsbeskrivningar i våra arkiv endast efter skriftligt medgivande.

Vi använder inte cookies

Varken vår hemsida, blogg eller sundbybergibilder.se använder sig av cookies eller andra s k trackers.

2. Användning av information

Den information vi samlar in från dig används för att:

* Administrera ditt köp/medlemskap/engagemang
* Förbättra vår kund- o medlemsservice
* Kontakta dig via e-post
* Hålla våra beståndsregister uppdaterade

3. Säkerhet kring information

Vi är de enda som äger informationen som samlas in. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke.

Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter. Vi använder oss av avancerade krypteringsmetoder för att skydda känsliga uppgifter som överförs på internet. Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering eller kund- o medlemsservice), får tillgång till personligt identifierbar information. De datorer/servrar som används för att lagra personligt identifierbar information finns i en säker datamiljö.

4. Utlämnande till tredje part

Inkasso

Vid utebliven betalning av faktura kan fakturan inklusive personuppgifter skickas till inkasso. Inkassoföretaget ska ha tillstånd av Datainspektionen att bedriva inkassoverksamhet och som inkassobolag blir företaget personuppgiftsansvarig vad gäller alla uppgifter som de mottar från oss.

Binero - vårt webhotell

Serverplatsen för Museets hemsida och e-post samt för Sundbybergsibilder.se tillhandahålls av Binero, https://binero.se/ Personuppgiftsbiträdesavtal finns med Binero som säkerställer att de aldrig behandlar personuppgifterna för egna ändamål.

5. Lagringstid av personuppgifter

Personuppgifter sparas under den tid man har en pågående medlemskap eller kundrelation, men högst tre år efter din senaste kontakt. Du kan när som helst bli kund/medlem igen genom att registrera dig på nytt.

Detta gäller dock inte uppgifter som eventuellt registreras i vår egenskap av historiskt arkiv (dokument, foton etc). För arkiv gäller delvis andra regler.

6. Rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig

Du har rätt att be om ett utdrag på vilka uppgifter vi har sparade som avser dig. Kontakta gdpr@museet.se om du önskar få ett utdrag.

7. Rätten att bli bortglömd

Du har rätt att be att uppgifterna som avser dig raderas. Kontakta gdpr@museet.se om du önskar avsluta ditt medlemskap.

Räkenskapsinformation, så som fakturor och följesedlar sparas dock enligt bokföringslagen SFS 1999:1078 i 7 år.

8. Samtycke

Genom att använda våra webbplatser, skickar e-post till oss,  inleder ett kundförhållande eller blir föreningsmedlem godkänner du våra användarvillkor och integritetspolicy.



                                           För att komma tillbaks till första sidan använd din webläsares bakåtknapp.